ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 10/11-10-2020

Η διεύθυνση της ακαδημίας ακολουθώντας την απόφαση της ΕΠΣ Ηπείρου για αναβολή των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της περιοχής μας για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αποφάσισε για την αναβολή όλων των φιλικών αγώνων των τμημάτων της για προληπτικούς λόγους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ 06/10/2020

Λόγω της εφαρμογής των μέτρων του τοπικού lock down και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα μέτρα της Γ.Γ.Α. σε τέτοιες περιπτώσεις οι σημερινές προπονήσεις της ακαδημίας έχουν ως εξής:
1. Το τμήμα Κ8 θα προπονηθεί στο κεντρικό γήπεδο.
2 .Τα τμήματα Κ12 θα προπονηθούν στο συνθετικό γήπεδο.
3. Τα τμήματα Κ14 θα προπονηθούν στο βοηθητικό γήπεδο.
Παρακαλούνται οι γονείς που θα φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο να κάνουν χρήση της μάσκας.
Δεν θα γίνεται χρήση καθόλου των κλειστών χώρων του γηπέδου.

Αθλητισμός εν μέσω Πανδημίας: «Πολυτέλεια» ή «Ανάγκη»;

Η περίοδος της πανδημίας του COVID-19 συνοδεύεται από μια γενικότερη διαφοροποίηση της καθημερινότητας σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε σημείο που αναφερόμαστε πλέον σε μια «διατάραξη της κανονικότητας». Οι επιπτώσεις αφορούν την αναστολή δραστηριοτήτων ή και την υπό συνθήκες έναρξή τους. Στο περιβάλλον αυτό, ο αθλητισμός δείχνει να αναζητά το ρόλο του, από την απόλυτη παύση ή και αποχή μέχρι και την πλήρη εξέλιξή του.
Ειδικά για τον παιδικό αθλητισμό, οι τάσεις που αναπτύσσονται ποικίλουν, εκφράζοντας αντίθετες απόψεις αναφορικά στη λειτουργία του.
Θέτοντας τον αθλητισμό «στην υπηρεσία των παιδιών», αποτελεί πεδίο που συνδράμει στην εκπαίδευση για την προφύλαξη, όπως και το σχολείο αλλά και κάθε τομέας της δραστηριότητας των παιδιών. Υπάρχει η οπτική που βλέπει τον αθλητισμό ως μέσο τόνωσης της υγείας και θωράκισης του οργανισμού, ως μέσο αποτροπής της καλλιέργειας φόβου στα παιδιά, ως μέσο που «δηλώνει» στα παιδιά τη διατήρηση της κανονικότητας άρα και της σταθερότητας και «ασφάλειας» του περιβάλλοντος.
Ο κίνδυνος δεν παύει να υφίσταται, ωστόσο, με την περίοδο που διανύουμε να μην έχει ημερομηνία λήξης, φαίνεται ότι η λύση δεν είναι η αποφυγή του αθλητισμού. Η εκπαίδευση στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, των κατά καιρούς και τόπους υγειονομικών πρωτοκόλλων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων προσαρμογής και καλλιέργειας στοιχείων για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, είναι ό,τι «επιτάσσει» η περίοδος που διανύουμε, ώστε και να μην σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα αλλά και να «κερδίσουν» τα παιδιά σε θέματα εκπαίδευσης και προφύλαξης.
Σε διαφορετική περίπτωση, η μακροχρόνια και χωρίς διαφαινόμενη λήξη, αποχή, θα οδηγήσει τους αθλητές στο να ατονήσει το κίνητρο, να συνηθίσουν μια διαφορετική πραγματικότητα διαμένοντας αρκετές ώρες στο σπίτι, ασχολούμενοι με οθόνες, υιοθετώντας πρότυπα καθιστικής ζωής. Στο τέλος της περιόδου δεν θα είναι καθόλου εύκολο να «πειστούν» τα παιδιά να επανέλθουν στη δραστηριότητα……
Η μεθοδικότητα και η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα χρειαστεί «να λάβει υπόψιν της» και το μέλλον των παιδιών, είτε πρόκειται για το σχολείο είτε για τον αθλητισμό, είτε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα καθώς η επιθυμία όλων είναι να συνεχίζει να υπάρχει εξέλιξη είτε εν μέσω είτε και μετά την πανδημία….
Γιάννης Ζαρώτης
Ψυχολόγος-Αθλητικός Ψυχολόγος

Ανακοίνωση ΑΕΚ FC ACADEMY – Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανανέωση συνεργασιών του Δικτύου στη Δυτική Ελλάδα

Το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια με τους δύο συλλόγους στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για τον FC ATLAS στην Πάτρα και τον ΑΟ Ανατολής στα Γιάννενα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς σε αυτές τις περιοχές μπορούν να επικοινωνούν με τα εξής πρόσωπα:

  • στoν FC ATLAS με τον κ. Αλέξανδρο Κυρσανίδη
    τηλέφωνο: 6946281888
    emailkirsanidisa@gmail.com
  • στον ΑΟ Ανατολής με τον κ. Στράτο Γκαρόζη.
    τηλέφωνο: 6973805020
    emailstratosgarozis@yahoo.gr

Η Διεύθυνση Δικτύου εύχεται στους δύο συλλόγους καλή επιτυχία και τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, προς όφελος των παιδιών αγωνίζονται σε αυτούς. 

 

Περιφερειακό τουρνουά AEK FC DEVELOPMENT NETWORK

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στην Πάτρα περιφερειακό τουρνουά υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ, με τη συμμετοχή τμημάτων από τέσσερις συλλόγους που συνεργάζονται με το Δίκτυο. Διοργανωτής ήταν ο FC Atlas και συμμετείχαν επίσης ο νεοεισαχθείς στο Δίκτυο ΠΑΣ Αγιος Γεώργιος Κορίνθου και οι «παλιοί» ΑΟ Ανατολής Ιωαννίνων και Ερμής Ανω Λιοσίων, ο οποίος μάλιστα πήγε στην Πάτρα με τρία τμήματα! Συνολικά αγωνίστηκαν πάνω από εκατό παιδιά και άπαντες εξήραν την άριστη οργάνωση και φιλοξενία του διοργανωτή συλλόγου.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Atlas FC αλλά και στο ενωσιακό γήπεδο «Ανδρέας Κάνιστρας», με όλα τα προβλεπόμενα πρωτοκόλλα υγιεινής και μέτρων ασφαλείας. Το τουρνουά δεν ανέδειξε τελικό νικητή ανά ηλικιακή κατηγορία, αφού οι αγώνες ήταν μεμονωμένοι και είχαν στόχο την αγωνιστική ενεργοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και την καλύτερη γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των παιδιών και των υπευθύνων των ομάδων.
Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δικτύου της ΑΕΚ Ηλίας Κυριακίδης, ο επικεφαλής του τμήματος scouting της Ακαδημίας της ΑΕΚ Δημήτρης Ρούσσος, ο scout της Ακαδημίας Βαγγέλης Γαβρίλης και ο προπονητής της ομάδας Κ11 της ΑΕΚ Στέλιος Ορφανίδης. Εκτός από την αγωνιστική δραστηριότητα, υπήρξαν και συναντήσεις των στελεχών της Ακαδημίας της ΑΕΚ με αυτές των συνεργαζομένων συλλόγων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος scouting Δημήτρη Ρούσσο προς τους προπονητές της ακαδημίας του ATLAS FC. Γενικά το τουρνουά αυτό λειτούργησε ως ένα πολυεπίπεδο θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο για μικρούς και μεγάλους.