Τμήματα κοριτσιών στη Σχολή Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής

Στον Α.Ο. Ανατολής μπορούν τα νέα κορίτσια να αθληθούν στο ποδόσφαιρο και να ανοίξουν τα φτερά τους στην χαρά και την διασκέδαση του δημοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος στον κόσμο.

Από τον αθλητική χρονιά 2017-2018 λειτουργούμε δυο αμιγή τμήματα κοριτσιών στον Α.Ο. Ανατολής:

 • Παγκορασίδων (11 – 14 ετών)
  Αυτή η αμιγής ομάδα κοριτσιών, συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Ηπ. στην κατηγορία Προπαίδων (μικτές ομάδες ηλικίας 11-12 ετών).
  Προπονήσεις: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες από 17:00 έως 18:15.
 • Κορασίδων (15 – 18 ετών)
  Αυτή η αμιγής ομάδα κοριτσιών, γίνεται προσπάθεια να συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Ηπ. στην κατηγορία Παίδων (ομάδες με αθλητές ηλικίας 13-14 ετών), εκτός συναγωνισμού.
  Επιπλέον, αυτή η ομάδα, με προσθήκες από την ομάδα Παγκορασίδων (ηλικίες άνω των 12 ετών), θα συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών.
  Προπονήσεις: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες από 15:30 έως 17:00.
 • Τα κορίτσια μικρότερης ηλικίας (4 – 10 ετών),
  προτείνουμε να συμμετέχουν στα μεικτά τμήματα της Ακαδημίας μας Κ6, Κ8, Κ10 (βλέπε τον πίνακα πιο κάτω). Μέχρι την ηλικία των 10 ετών δεν υπάρχει ιδιαίτερη σωματική διαφορά ανάμεσα στα κορίτσια και αγόρια και η από κοινού προπόνησή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής τους ιδιοσυγκρασίας.

Προπονήτρια στα τμήματα κοριτσιών είναι η Τελειόφοιτη Γυμνάστρια με ειδικότητα στο Ποδόσφαιρο και ενεργή Ποδοσφαιρίστρια Κατερίνα Λισγάρα.

Όλες οι προπονήσεις γίνονται στο Γήπεδο Ανατολής δίπλα στη Λίμνη, σε φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα (τελευταίας γενιάς) ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στα τμήματα κοριτσιών παρέχονται αποδυτήρια αποκλειστικής χρήσης για τις ώρες των προπονήσεων.

Σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Α.Ο. Ανατολής για την προώθηση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, οι νέες αθλήτριες δεν χρειάζεται να είναι αποκομμένες από την Ακαδημία μας, αλλά ενταγμένες οργανικά (αθλητικά και αγωνιστικά) σε αυτή. Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, οι αθλήτριες συμμετέχουν σε μεικτά τμήματα μαζί με τα αγόρια, ενώ από την ηλικία των 11 ετών και πάνω, συμμετέχουν σε αμιγώς κοριτσίστικες ομάδες, συμμετέχοντας στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ.Ηπ.

Βασικοί μας στόχοι είναι:

 • Η άθληση νέων και περισσότερων κοριτσιών στο ποδόσφαιρο με σωστές αθλητικές βάσεις.
 • Η δημιουργία Αθλητριών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών και θα συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.
 • Η κατάκτηση αθλητικών διακρίσεων, πρωτίστως μέσω Σχολικών Πρωταθλημάτων, και δευτερευόντως μέσω Ομοσπονδιακών Πρωταθλημάτων, επ’ ωφελεία των αθλητριών μας (προσαυξήσεις μορίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής: http://akadimia.aoanatolis.eu
καθώς και στο Facebook: http://fb.me//akadimiaaoanatolis

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην Ιστοσελίδα της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής: http://www.aoanatolis-women.eu

Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6932599999.

DOMH_HLIKIVN_KORITSIA

Posted in Χωρίς κατηγορία permalink

Comments are closed.