Τμήματα Κοριτσιών

KORITSI_PODOSFAIRISTRIA_FTERA_1

Στον Α.Ο. Ανατολής μπορούν τα νέα κορίτσια να αθληθούν στο ποδόσφαιρο και να ανοίξουν τα φτερά τους στην χαρά και την διασκέδαση του δημοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος στον κόσμο.

Την αθλητική χρονιά 2018-2019 η ομάδα μας θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Γυναικών της Ε.Π.Ο. . Στον υποψήφιο όμιλο θα συμμετάσχουν ομάδες της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ιωαννιτών, την Ε.Π.Ο., την Ε.Π.Σ. Ηπείρου και τους χορηγούς μας που χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους γίνεται πραγματικότητα το όνειρό μας.

Η ομάδα μας επίσης θα συμμετάσχει σε πολλές δράσεις της Ε.Π.Ο., της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων κοινωνικών φορέων τονίζοντας τον εκπαιδευτικό, κοινωνικό, αθλητικό και πολιτισμικό της χαρακτήρα.

Τα αθλητικά τμήματα γι’ αυτή τη σεζόν 2018-2019 έχουν την ακόλουθη δομή:

 • Προχωρημένες αθλήτριες
  – Ακολουθούν πρόγραμμα προπονήσεων για την εξέλιξη της τεχνικής, της δύναμης και της αντοχής που χρειάζεται για την εξέλιξή τους.
  – Συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου Γυναικών.
  – Συμμετέχουν στα φιλικά με γυναικείες ομάδες και με ομάδες Κ12 των υποδομών της Ε.Π.Σ.Ηπ.
 • Αρχάριες αθλήτριες
  – Πρωταρχικά προπονούνται με κατάλληλο πρόγραμμα προκειμένου να αποκτήσουν την τεχνική, την δύναμη και την ταχύτητα που χρειάζεται, με απόλυτο σεβασμό στην σωματική τους υγεία και ανάπτυξη.
  – Συμμετέχουν στα φιλικά με γυναικείες ομάδες και με ομάδες Κ12 των υποδομών της Ε.Π.Σ.Ηπ.
  – Συμμετέχουν επικουρικά στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Γυναικών.
 • Τα κορίτσια μικρότερης ηλικίας (4 – 10 ετών),
  προτείνουμε να συμμετέχουν στα μεικτά τμήματα της Ακαδημίας μας Κ6, Κ8, Κ10. Μέχρι την ηλικία των 10 ετών δεν υπάρχει ιδιαίτερη σωματική διαφορά ανάμεσα στα κορίτσια και αγόρια και η από κοινού προπόνησή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής τους ιδιοσυγκρασίας.

Δείτε το πρόγραμμα προπονήσεων όλων των τμημάτων της Σχολής Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής, καθώς και τους Προπονητές.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην Ιστοσελίδα της Γυναικείας Ομάδας (http://www.aoanatolis-women.eu).

Σύμφωνα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Α.Ο. Ανατολής για την προώθηση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, οι νέες αθλήτριες δεν χρειάζεται να είναι αποκομμένες από την Ακαδημία μας, αλλά ενταγμένες οργανικά (αθλητικά και αγωνιστικά) σε αυτή. Μέχρι την ηλικία των 10 ετών, οι αθλήτριες συμμετέχουν σε μεικτά τμήματα μαζί με τα αγόρια, ενώ από την ηλικία των 11 ετών και πάνω, συμμετέχουν σε αμιγώς κοριτσίστικες ομάδες.

Κύριος σκοπός μας ήταν και είναι η υγιής εκγύμναση παράλληλα με την διαμόρφωση χαρακτήρων και προσωπικοτήτων που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Στόχοι μας είναι:

 • Η δημιουργία Αθλητριών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων, Γυναικών και θα συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.
 • Η κατάκτηση αθλητικών διακρίσεων, πρωτίστως μέσω Σχολικών Πρωταθλημάτων, και δευτερευόντως μέσω Ομοσπονδιακών Πρωταθλημάτων, επ’ ωφελεία των αθλητριών μας (προσαυξήσεις μορίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις).

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΗΛΙΚΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΗ
 5 Κ6  BAMBINI  ΜΙΚΤΟ  Μικρά Νήπια
 6 Μεγάλα Νήπια
 7 Κ8  PROJUNIOR  ΜΙΚΤΟ  1η Δημοτικού
 8 2η Δημοτικού
 9 Κ10  JUNIOR  ΜΙΚΤΟ  3η Δημοτικού
 10 4η Δημοτικού
 11 Κ12 ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ  ΑΜΙΓΕΣ
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
5η Δημοτικού
 12 6η Δημοτικού
 13 1η Γυμνασίου
 14 2η Γυμνασίου
 15 Κ14  ΠΑΙΔΩΝ  ΑΜΙΓΕΣ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
3η Γυμνασίου
 16 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΕΠΟ 
 17
18 ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΕΠΟ 
 19+ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

ΑΓΟΡΙΑ

ΗΛΙΚΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΗ
 5 Κ6  BAMBINI  ΜΙΚΤΟ  Μικρά Νήπια
 6 Μεγάλα Νήπια
 7 Κ8  PROJUNIOR  ΜΙΚΤΟ  1η Δημοτικού
 8 2η Δημοτικού
 9 Κ10  JUNIOR  ΜΙΚΤΟ  3η Δημοτικού
 10 4η Δημοτικού
 11 Κ12  ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ  ΑΜΙΓΕΣ
ΑΓΟΡΙΩΝ
5η Δημοτικού
 12 6η Δημοτικού
 13 Κ14  ΠΑΙΔΩΝ  ΑΜΙΓΕΣ
ΑΓΟΡΙΩΝ
1η Γυμνασίου
 14 2η Γυμνασίου
 15 Κ17   ΝΕΩΝ   ΑΜΙΓΕΣ
ΑΓΟΡΙΩΝ
3η Γυμνασίου
 16 ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΟ 
 17
 18+ ΑΝΔΡΩΝ   ΝΕΩΝ ΕΠΟ

Από την αθλητική χρονιά 2016-2017 λειτουργήσαμε τμήμα κοριτσιών για εκμάθηση ποδοσφαίρου. Οι αθλήτριες είχαν την δυνατότητα να δώσουν φιλικούς αγώνες με τα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής Ποδοσφαίρου.